Henkilökuvat & muotokuvat

Onnistunut henkilökuva on parhaimmillaan taidetta.

Se luodaan asiakkaan kanssa yhdessä ideoiden ja rauhassa ajan kanssa parasta toteutustapaa etsien. Joskus tyyli löytyy herkästä yläsävykuvasta, joskus perinteisestä, klassiesta pohjoisikkunavalosta, joskus taas sääntöjä rikkovasta – rajustakin – valaistuksesta, valoista ja varjoista, jopa siluetista!

Tässäkään kuvauksen lajissa ei sovi unohtaa miljöötä ja luontoa, joka tarjoaa henkilökuvauksiin aivan omat ulottuvuutensa.

Hyvä henkilökuva huokuu kuvattavan persoonaa korostavia ilmeitä, eleitä, pikku maustein (henkilökohtainen rekvisiitta: korut, vaatteet, esineet, lemmikit) esiin nostettuja nyansseja, sielukkuutta, arkisuutta tai arvokkuutta ja aina myös kuvattavan ikää. Sävyjen säädöillä, väreillä, mustavalkoisuudella tai graafisella pelkistyksellä kuvaan luodaan yksilöllinen tunnelma ja sanoma.

Ammattilaisen ottama ja pieteetillä valmistama muotokuva on viesti sukupolvelta toiselle. Sanalla sanoen kuvasta näkyy ja välittyy siihenastinen eletty elämä. Loistavasti toteutettua henkilökuvaa jaksaa katsoa ja tarkastella yhä uudelleen.

Tervetuloa ideoimaan kanssamme oman muotokuvasi sisältö ja sanoma juuri sellaisena kuin olet!